Kosten kraamzorg
Vanuit de basisverzekering wordt kraamzorg vergoed door alle zorgverzekeraars! Kraamzorg Mariëlle is aangesloten bij Coöperatie Kraamzorggroep die de contracten heeft met alle zorgverzekeraars. Als jij bij je zorgverzekering aanmeld voor kraamzorg geef dan duidelijk aan dat je bent ingeschreven bij Kraamzorg Mariëlle en dat deze is aangesloten bij Coöperatie Kraamzorggroep AGB code:33-006333
TIP: Je bent niet verplicht om kraamzorg via jouw zorgverzekering te regelen. Je hebt zelf de keuze bij welke kraamzorgorganisatie je je wilt inschrijven.
Bij de zorgverzekeraars geldt wel een landelijke wettelijke eigen bijdrage. Voor 2024 is dat €5,10 per uur. Afhankelijk van je aanvullende pakket vergoeden sommige zorgverzekeraars deze eigen bijdrage.
Ben je van mening meer zorguren nodig te hebben, kun je altijd in overleg extra zorguren bijkopen.
Het Landelijk Indicatie Protocol (LIP) :
Aan de hand van het LIP worden de kraamzorguren vastgesteld.
De verschillende organisaties ontwikkelden samen een landelijk indicatieprotocol kraamzorg. De indicatie vindt plaats tijdens de intake, na de bevalling en tijdens de kraamweek. Het protocol ondersteunt intakers, verloskundigen, huisartsen en kraamverzorgenden bij het analyseren en beoordelen van de zorgvraag en het bepalen van de aard en de omvang van de kraamzorg. Elke kraamzorgaanbieder bepaalt hiermee op dezelfde manier hoeveel kraamzorguren nodig zijn, voor elke individuele situatie. Dat is gebaseerd op wat u, uw baby en uw gezin echt nodig hebben in de kraamtijd. Zo kan iedereen in Nederland rekenen op kraamzorg op maat.